21 ianuarie, 2009

Talent e atunci cand faci ceva cu placere, nu? Adica si atunci...

V-am zis că am talent de bucătăreasă? Pe bune, chiar am. (Cu modestia stau mai rău)

Am făcut zilele trecute biscuiţi cu cereale. Demenţiali!!!
Iacătă-i:


Reţeta aici:

Ingrediente

110 gr unt la temperatura camerei
140 gr zahar
100 gr miere
un varf lingurita bicarbonat
0,5 lingurite praf de copt
1 ou
cateva picaturi esenta vanilie
1 lingura lapte
150 gr faina integrala
130 gr cereale (am folosit Cheerios puţin mărunţite)
100 gr stafide

Untul se amesteca cu zaharul si se spumeaza, se adauga mierea praful de copt si bicarbonatul si se mixeaza.
Adaugam oul, laptele, vanilia si mixam bine.
Adaugam faina integrala cate putin.
La sfarsit adaugam stafidele, cerealele si amestecam totul cu o lingura de lemn.
Modelam bilute cu diametrul de 2,5 cm si le asezam in tava la 4-5 cm distanta. Se coc la 180 grade C - 10-15 minute.
Cand sunt gata se lasa in tava 2 minute, dupa care se pun pe suport sa se raceasca complet.



3 comentarii:

  1. Se pot face si cu cereale integrale, fulgi ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am pus Cheerios, ca de astea aveam prin casa. Cred ca ies tare buni si cu musli. Am mai facut candva si am pus Cini Minis (tot pentru ca aveam prin casa), dar cerealele astea au ramas foarte tari, dar gumante, asa... Nu mi-au placut in mod deosebit. Ar fi fain sa fie ceva crocant.

    RăspundețiȘtergere
  3. merge cu fulgi de ovaz, cu musli adica :)

    RăspundețiȘtergere