17 decembrie, 2008

Doua lumi?

Cred ca primul blog pe care l-am citit a fost cel al Cristinei. Apoi al fetelor la care am ajuns "prin intermediul" ei: Irina, Gingasia, Natalia. Fete/femei blande, mame frumoase, prietene bune, gospodine desavarsite. Toate ma fascinau si le citeam cu admiratie.
Apoi au inceput sa ma fascineze si altfel de blogeri: puck, ionuca, sorin, vio. O! Aici era altceva. Aici simteam iz de tinerete. Tineretea aceea cu lecturi nesfarsite, cu cafea si prieteni nebuni ("frumosii nebuni" ai lui Fanus Neagu). Da. Ii admiram si pe ei. Si, cum spuneam, ma fascinau cu fiecare noua postare.

Doua lumi. Doua lumi pe care nici macar nu le pot situa la poli. Nu sunt antagonice, dar sunt atat de altfel....

Unde sunt eu intre aceste doua lumi, Din care fac eu intr-adevar parte?

Blogul meu cum va fi?

Pot fi oare ambele lumi ale mele?
Nu pot sa-mi pacalesc sufletul si sa nu ma gandesc la seri cu prieteni, la discutii nesfarsite despre carti, muzica si viata ca si cum noi, atunci, am fi impartit lumea pentru vecie in valoare si non-valoare. Si ca si cum dupa discutia noastra nimic nu mai conteaza. (si chiar nu conta. Caci venea apoi un somn bun, mahmureala de dupa si apoi viata de la capat)
Nu pot nici sa-mi pacalesc viata actuala. Sunt mama, sunt sotie. Curatenia in casa a devenit o necesitate (si nu o corvoada, cum era la 20 de ani; iar acum am 3 camere, nu una - camera mea, cea care mereu era cam vraiste. Si bucatarie. Si baie. :D). Prin urmare acum sunt interesata cum sa fac sa nu-mi ocupe asta tot timpul. A! Si acum stiu sa fac si mancare. Adica altceva decat ceai. Asa ca e explicabil de ce tot adun si testez retete.

...
Nu stiu, privind asa, dihotomic, pare ca blogul meu nu prea va avea viata lunga. Cel mult va fi un cocteil fara sare (de lamaie - ca asta merge la cocteil, nu? Sau merge la tequila...)

Si totusi...
...nu mai citesc cu aceeasi frecventa ca la 20 de ani. Nici gospodina perfecta nu ma vad a fi. Dar...mai visez inca. Iar visul vietii mele e...
Si inca privesc la fel de frumos spre cer. Si nu ma opresc sa remarc in fiecare zi: ce cer!!!

Am editat pentru ca am vrut sa adaug si randurile urmatoare. Le-am scris candva, prin vara. Si zic eu ca se potrivesc aici.

Puck, Vio, ionuca...Alte si alte fete carora le citesc blogul. Imi plac. (puck e preferata mea) Sunt inteligente. Scriu frumos. Curat si bine. Au preocupari care imi plac. Citesc. Vorbesc desrpre carti, despre filme, dar si despre bere. Sau despre iubire. Se intalnesc la Bookfest. Sau la cinemateca. Calatoresc in strainatate. Studiaza acolo sau doar viziteaza locuri indepartate. Fac fotografii frumoase. Cu substanta sau fara, dar din viata.

Le citesc si pentru cateva clipe ma cred ca ele. Tanara. Si cu acelesi preocupari.
Dar...

Eu cand tastez cu o mana nu o fac pentru ca in cealalta am paharul cu bere/ceasca de cafea. Eu nu ascult Janis Joplin cand sunt pe net. Iar la bucatarie nu merg pentru ca acolo pot fuma o tigara. Din dormitor nu ma striga iubitul nerabdator, iar la telefon nu e prietena care ma cheama pe la ea sa-mi arate biletele la concertul lui Leonard Cohen. Daca sar ca arsa de pe scaun nu o fac pentru ca imi da cafeau in foc si nu ma pot adresa cu dezinvoltura unuor oamnei pe care doar i-am citit pe blog.

Eu cand tastez cu o mana o fac pentru ca e V mufat la san. Eu ascult Zecchino D'oro si Baby Einstein. Sau in cel mai bun caz Anca Parghel - Brasil. De cate 30 de ori. In bucatarie merg (de fapt alerg) pentru ca sigur am o oala cu mancare de care am uitat si se arde. Din dormitor ma striga S ca vrea apa sau iar a visat urat si ma cheama sa spunem impreuna Ingerasul. Daca suna telefonul - si suna de fiecare data pe la 9 - e mama care ma intreaba daca am terminat mancarea, daca am calcat si daca am hranit copiii. (da, mai face asta. In fiecare zi). Cand sar ca arsa de pe scaunul din fata calculatorului e pentru ca s-a trezit V si-mi spun ca daca ajung la timp si-l mai legan putin poate mai adoarme, sa termin si eu de citit ce a povestit omul asta, ca povesteste bine.


Viata mea e frumoasa. Si mai ales, ma bucur ca sufletul meu e deschis si ca pot aprecia si oameni ca Puck, Vio, ionica s.a.


6 comentarii:

  1. Eu cred ca-ti pui prea multe intrebari si iei prea in serios blogul :P Sau ma rog, ia-l in serios, dar nu incerca sa-l controlezi ca nu tine! Eu zic sa fii tu, asa cum simti, in fiecare postare alta; nu trebuie sa te tii de un stil anume; stilul va veni cu timpul si va fi stilul tau personal, probabil complet diferit de ce ai citit pana acum pe bloguri. Sau n-o sa vina si o sa simti ca vrei sa te lasi de blogging; si ce? Ce esti obligata sa postezi? Te-am citit de cand ai inceput blogul si am vazut ca ai tendinta de a analiza si reanaliza fiecare cuvintel; nu te condamn, si eu sunt tentata la "sportul" asta, dar nu aduce decat incordare si nu e productiv. Succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am cam fastacit putin sa stii. si nu sunt nici atat de tanara pe cat crezi. am doar mai putine responsabilitati ca tine. asta inseamna mai mult timp liber pentru batut campii pe blog. ma bucur sa am o cititoare faina ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai lovit cu "gospodina desavarsita" hi-hi!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. unde ii gasim pe: puck, ionuca, sorin, vio?

    RăspundețiȘtergere
  5. * Dinny - asta cu analizatul si reanalizatul e parte din mine. Probabil vizibil mai mult acum, ca e emotia aia de inceput.
    *puck - numai un tanar se fastaceste asa frumos ca tine. Si nu ma refer la tineretea aia, din buletin.
    *Cristina - uite, vb lui Dinny, am stat putin si am meditat la cuvantul "desavarsit" cand l-am scris, ca ma gandeam ca o sa razi. Dar stii tu la ce m-am referit, nu? A scris asa frumos Irina azi despre "desavarsirea" in gospodarie ca orice cuvant e in plus.
    * anonim - in lista mea de bloguri; sunt doar cateva exemple. Cred ca nu am uitat sa pun etc-ul?

    RăspundețiȘtergere
  6. zic si eu ca puck, ca n-am timp acum de mai mult.

    mi-a placut foarte mult textul din vara (sarind peste faptul ca am fost deosebit de placut surprinsa ca apar si eu pe acolo, serios), foarte puternic scris.

    acum chiar ca am fugit. am un paianjen migrator in colt, da' nu de aia fug! >:d<

    RăspundețiȘtergere