21 decembrie, 2008

Am scris candva despre bloguri. Dincolo

"Cred ca mereu am avut in mine ceva de voyeur. Imi doream mult sa citesc jurnalele oamenilor. Sa intru in posesia unei parole de mail...Nu cine stie ce intimitati ma interesau, ci viata, viata unui om asa cum e ea. Ce gandeste? Mereu am vrut sa aflu ce gandeste un baiat care se indragosteste - spre exemplu? Un baiat care nu prea arata cat e de topit dupa ea. Ce gandeste o fata singura, dar care arde de viata? Dar o fata care e iubita?

Da. Blogurile imi satisfac si mie curiozitatea. Nu ma incarca cu intimitaturi. Nici nu mi-ar placea, ca m-ar obosi. Ci ma tin asa, undeva la o suprafata...dulce-trista-amaruie.


Edit ca sa spun: niciodata nu am sa-i inteleg pe cei care isi fac bloguri. Publice. Daca nu vor sa formeze atitudini, daca nu scriu acolo doar texte literare, daca nu scriu eventual opinii la ceva...atunci pentru ce? Oare nu tocmai pentru ca stiu ca oameni ca mine ii citesc? Ce fain ar fi sa-ti faci un blog asa, ca un exercitiu literar; sa-ti inventezi o personalitate, o relalitate intreaga care se invarte in jurul tau. Mereu m-am gandit daca nu cumva vreunul din cei cititi nu e fictiv...Ar fi si mai interesant"

Acum ma amuz pentru ca eu, cu blogul asta, nu ma incadrez in nici o categorie pe care, pe atunci, o intelegeam; nu vreau sa formez atitudini, nu scriu literatura, nu...

Chiar? As putea da o leapsa cu niste intrebari: "de ce ai blog? ce vrei tu prin blogul tau? ce astepti tu de la blogul tau?" Cum se trimite o leapsa? Am voie sa o trimit numai unei singure persoane? (greu, ca ma intereseaza raspunsul mai multora. Si daca nu ajunge acolo unde vreau? In fine, daca leapsa nu ajunge la voi, puteti sa o furati, daca vreti. Aviz amatorilor. ;) DoDu, tie ti-am facut cu ochiul.)

Asadar, fie numerotate cele trei intrebari (ca asa am vazut eu ca se poarta in leapsa, mai sistematic totul) le trimit (cu drag) spre puck

(sa nu radeti ca intreb: trebuie sa-i trimit leapsa pe mail? Sau astept sa citeasca aici si sa o preia?)

7 comentarii:

  1. aşa se transmite o leapşă, e de-ajuns că ai pus link, noi îl vedem. o să raspund mâine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa citeasca ea si o sa-ti raspunda, daca are chef:) (eu cred ca da) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa raspund, asa se face. se lasa doar un link si noi il vedem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu mai fur ca ajunge obicei. Atept sa vad cui o transmite puck
    O leapsa poti sa o dai la cate persoane vrei tu, daca vrei.
    Te mai intreb odata, unde e dincolo?

    RăspundețiȘtergere
  5. Prin ce ai scris m-ai facut sa raspund si eu , pentru mine la intrebarea "de ce am blog". Cred eu ca vreau sa fac o diferenta...ca atunci cind cineva citeste pe blogul meu ceva sa zica..."uite, aveam nevoie sa aud astazi cuvintele astea"...si acele cuvinte fie ca le-am tradus sau le-am ales singura de la mine sa le pun pe blog, sa aiba puterea sa schimbe in bine persoana care le citeste...de aia scriu...


    Si am vazut filmuletul cu Anina...eu sint din Petrila...plecata de acolo de 30 de ani...mi-e si mie dor de natura, de izvoare, si de dealurile unde mergeam cu buna mea dupa bureti...mi-ai trezit o nostalgie... Dumnezeu sa iti dea binecuvintari...si un an nou fericit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rodica, bun venit pe blogul meu. Un an nou cu multe impliniri si pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. am furat-o :))

    http://dulcecasa.blogspot.com/2008/12/leapsa-de-ce-mi-am-facut-blog.html

    RăspundețiȘtergere